Wat is een Web Cache?

Een web cache is een tijdelijke opslag van webpagina’s zoals de HTML code en de afbeeldingen waaruit de pagina bestaat. Hierdoor hoeft de browser geen contact te maken met de CMS database omdat de server de HTML code heeft opgeslagen en deze direct kan laten vertalen door de browser tot de pagina die jij hier voor je ziet.

Hoe werkt een web cache?

Het wordt hier boven al gedeeltelijk uitgelegd. De browser vraagt normaal gesproken aan de server om een pagina die jij wilt zien. Vervolgens gaat de server aan de database van het CMS (Content Management System) vragen om de code van de pagina. Vervolgens levert de server deze weer aan bij de browser, gemiddeld krijgt een server 75 aanvragen van de browser.

Website zonder Web Caching

Hoe werkt een web cache

De web cache zorgt ervoor dat de server de code onthoudt of opslaat. Wanneer de browser dan de pagina opvraagt hoeft de server deze elementen niet meer op te vragen bij de database van het CMS. De server kan de opgevraagde elementen meteen aanleveren.

Website met Web Caching

Website met Caching

Voordelen

• De laadsnelheid van de pagina wordt verbeterd
  • Gebruiksvriendelijk voor de bezoekers van de site
  • Beter zoekmachine resultaten
  • Sterkere webserver

Hoe snel is mijn website?

Om te achterhalen of jouw website een website caching nodig heeft, is het handig om te weten wat de laadsnelheid is van de website. Lees hier meer over PageSpeed en hoe je dit gemakkelijk kunt meten!

Contact

Impro Marketing

Ericssonstraat 2
5121 ML Rijen
The Netherlands

error: Content is protected !!