5 tips om beter online gevonden te worden!

Jij belandt op dit artikel omdat je natuurlijk zo goed mogelijk vindbaar wilt zijn op het wereld wijde web. Met de enorme concurrentie op internet is het soms best lastig om toch vindbaar te zijn voor je potentiële klanten.
Gelukkig kan ik je daar, middels dit artikel, alvast een beetje bij helpen. Lees snel verder om je vindbaarheid te verbeteren!

1. Google ‘Mijn Bedrijf’

Heb jij je bedrijf al aangemeld bij Google Mijn Bedrijf? Nee? Dat is iets wat zeker van toegevoegde waarde is bij het verbeteren van de vindbaarheid van je bedrijf en website. Om je website en bedrijf via Google ‘Mijn Bedrijf’ beter zichtbaar te maken, kun je onder andere de openingstijden plaatsen van je bedrijf. Maar ook kun je foto’s plaatsen van je bedrijf. Hier maakt je de vindbaarheid weer een stuk groter.

google mijn bedrijf

2. SEO

Search Engine Optimization, afgekort SEO, is ook een zeer belangrijk onderdeel bij het beter vindbaar maken van je website en je bedrijft. SEO pas je niet alleen toe in blogartikelen, maar op je hele website. Het is dus erg belangrijk dat je website gevuld is met de juiste SEO. Goede SEO bestaat onder andere uit het gebruik van de juiste zoekwoorden die je verwerkt in je teksten. Om de juiste zoekwoorden te selecteren is hiervoor een zoekwoordenonderzoek nodig. Daarnaast zijn relevante teksten voor je website goed voor de vindbaarheid. Google is misschien wel een zoekrobot, maar hij screent elke website op inhoud. Dus zorg ervoor dat de inhoud klopt en relevant is.

3. Link Building

Naast dat je je bedrijf hebt aangemeld, is het raadzaam om je linkbuilding toe te passen of dan wel te verbeteren. Linkbuilding is een vorm van SEO, waar ik zo nog even op terug kom.
Met linkbuilding kun je binnen je eigen website links opbouwen, zowel intern (links naar andere pagina’s op je website) als extern (links naar andere website’s). Maar ook backlinks (links van andere website’s naar jouw website) zijn effectief bij linkbuilding. Door middel van de juiste manier van het inzetten van linkbuilding, kun je je website hoger aan de zoekresultaten krijgen in Google.

vindbaarheid

4. Autoriteit

Bedenk wat je wilt uitstralen. Wat is jouw autoriteit? Dit is heel belangrijk en toepasbaar bij alle bovenstaande tips. Het is tevens jouw visitekaartje. Daarom is het ook belangrijk autoritair te zijn. Je kunt hierbij denken aan wat je gebruikt voor je zichtbaarheid. Welke social media past bij je bedrijf? Op welke manier communiceer je naar je klanten? Op welke manier wil jij je bedrijf op de kaart zetten?
Om een autoriteit te worden is het noodzakelijk om een stuk van jouw kennis te delen door bijvoorbeeld een blog of een kennisbank op te zetten. Hierdoor zul jij gevonden gaan worden door mensen die antwoord op hun vragen zoeken.

5. Online Marketing Masterclass volgen

Natuurlijk kan deze tip niet ontbreken. Volg onze Online Marketing Masterclass op 14 maart aanstaande! Tijdens deze masterclass komen ook de bovenstaande onderwerpen aan bod, maar natuurlijk nog veel meer omtrent online marketing en beter vindbaar worden in Google. Kom je ook? Schrijf je hier in!

Frank Spronk

Sinds 1992 werkzaam in marketing en nog steeds gefascineerd door wat de essentie is van een succesvol product. Door internet is de wereld afgelopen jaren erg veranderd en door met die veranderingen mee te gaan en te verdiepen in online marketing blijft het een enorm interessant vak.

Contact

Impro Marketing

Ericssonstraat 2
5121 ML Rijen
The Netherlands

+31 (0) 13 – 302 9001

error: Content is protected !!