Op zoek naar de veilige haven

Het voelt als een tweesprong, het aannemen van personeel.Veilige haven

Aan de ene kant lijkt het de verlossing van het altijd structureel teveel werk hebben. Het teveel aan werk is de afgelopen jaren gedeeltelijk opgevangen door andere zzp-ers in te zetten. Maar dat bleken vaak boemerangs te zijn, die tegen mijn achterhoofd geland zijn. Nee, nu gaat het over echt personeel, dat een deel van mijn verantwoordelijkheid krijgt en autonoom kan functioneren.

De andere kant van de medaille betekent zorg voor deze mensen; voor hun inkomen, een stabiele opdrachtstroom, de voorbeeldfunctie als leidinggevende, de sociale aspecten, risico’s als ziekten en andere tegenslagen.

Is dit een ondernemersding? De stap zetten en erop vertrouwen dat je genoeg skills hebt om dit op te vangen? Gek genoeg kan ik voor mezelf en mijn eigen gezin deze beslissing wel nemen door ondernemer te worden, maar aarzel ik enorm bij het aannemen van andere mensen. Waarom? Wil ik te aardig zijn? Een gespreid bedje aanbieden? Ben ik bang om op mijn bek te gaan?

Punt is dat het nu net een paar jaar goed gaat. Na veel jaren van tegenslag lijkt het tij gekeerd te zijn en groeit het bedrijfje door gestructureerd resultaat op te leveren. Maar ik kan er niet echt van genieten. De overgang van 70% bezetting naar 140% bezetting is niet meer afgenomen en zorgt voor een enorme werkdruk.
Ik ben op zoek naar verhalen van andere ondernemers, hoe zij daarmee omgaan. Normaal kan ik uit deze verhalen wel een wijsheid ontdekken, die ik kan gebruiken. Maar nu lijkt het vooral mijn eigen beslissing te worden. Waarom? Omdat ieder bedrijf uniek is, iedere klantenkring uniek is, maar vooral ook de ondernemer die uniek is, gekleurd door eigen ervaringen en inzichten. Eerder ben ik te snel naar een pand toe gegaan, een beslissing die veel geld heeft gekost. Ik heb daarvan wel geleerd om geen langdurige contracten meer aan te gaan. Als ik met personeel ga beginnen moet ik ook een werkplek voor ze maken, behalve personeelskosten komt er dus nog wel het e.e.a. bij.

Genoeg stof om over na te denken.
Wel ga ik een beslissing nemen. Hoe die uitpakt weet ik niet, maar ondernemen is een werkwoord, geen tijd om stil te blijven staan. Op zoek naar de veilige haven…

Frank Spronk

Sinds 1992 werkzaam in marketing en nog steeds gefascineerd door wat de essentie is van een succesvol product. Door internet is de wereld afgelopen jaren erg veranderd en door met die veranderingen mee te gaan en te verdiepen in online marketing blijft het een enorm interessant vak.

Contact

Impro Marketing

Ericssonstraat 2
5121 ML Rijen
The Netherlands

+31 (0) 13 – 302 9001

error: Content is protected !!