Logo Web witte tekst

Door middel van AI nieuwe klanten vinden

Wat is AI?
AI staat voor Artificial Intelligence, wat in het Nederlands kunstmatige intelligentie betekent. Het is een tak van de informatica die zich richt op het ontwikkelen van systemen en algoritmes die zelfstandig taken kunnen uitvoeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen.

AI-systemen zijn in staat om te leren en zich aan te passen aan nieuwe situaties door middel van machine learning en deep learning technieken. Ze kunnen bijvoorbeeld spraak- en beeldherkenning toepassen, voorspellingen doen op basis van data en beslissingen nemen op basis van vooraf bepaalde criteria.

De toepassingen van AI zijn tegenwoordig wijdverbreid, van virtuele assistenten zoals Siri en Alexa tot zelfrijdende auto’s en gepersonaliseerde aanbevelingssystemen op websites zoals Netflix en Amazon. AI is een snelgroeiend gebied dat veelbelovend is voor de toekomst van technologie en de maatschappij.

 

Waar staat Lead gateway voor?
Het gebruik van AI in verschillende marketingtools wordt al een aantal jaren toegepast. Het voordeel hiervan is dat veel menselijke taken niet alleen geautomatiseerd uitgevoerd worden maar dat er ook analyses uit voort kunnen vloeien.

Lead Gateway combineert meerdere van deze tools om zo op een snelle en efficiënte manier data te verzamelen.

 

Proces

De kracht van Lead Gateway zit in het samenspel tussen mens en machine om een zo relevant mogelijk resultaat te behalen.
Dit samenspel is in een proces gegoten waarbij eerst met de opdrachtgever wordt gedefinieerd wie de klanten zijn.
Vervolgens wordt de markt in kaart gebracht en onderzocht waar de klanten zich kunnen bevinden.

Het onderzoek dat daarop volgt geeft inzicht in welke kanalen het meest interessant zijn. Daarbij wordt ook gekeken naar de motivatie en onderwerpen waarover men communiceert.

Met deze informatie worden dan kanalen geselecteerd en campagnes gebouwd.

Voor wie is Lead gateway interresant?
Lead Gateway heeft vooral zin als ondersteuning voor account management of een sales team bij het vinden van nieuwe klanten in doelgroepen die niet goed in kaart kunnen worden gebracht of moeilijk te bereiken zijn.

Kerndata

Om het succes van een Lead Gateway project in te kunnen schatten, wordt er een vergelijking gemaakt van de bestaande resultaten en kanalen.
Daarnaast zijn kerndata zoals acquisitykosten per nieuwe klant nodig om tot een goede begrptong te komen en zo de ROI te voorspellen.
Ook andere data zoals bijvoorbeeld bezoekgegevens van de bedrijfswebsite worden meegenomen om KPI’s te definiëren maar vooral om hulpmiddelen te hebben om de campagne te kunnen sturen.

Het onderzoek dat daarop volgt geeft inzicht in welke kanalen het meest interessant zijn. Daarbij wordt ook gekeken naar de motivatie en onderwerpen waarover men communiceert.

Met deze informatie worden dan kanalen geselecteerd en campagnes gebouwd.

 

Leads

De campagnes gaan vervolgens resultaten opleveren in de vorm van bezoekers die uiteindelijk in leads moeten worden omgezet.
Hoe deze customer journey verloopt is voor ieder project weer anders en maatwerk.

LEAD Gateway is de oplossing voor klanten die steeds moeilijker te bereiken zijn door de veelvoud aan kanalen en communicatiemethoden. 

Meer weten over LEAD Gateway?

Maak een afspraak en bel 013 – 302 9001

Bekijk Impro Marketing op:

Impro Marketing

Ericssonstraat 2
5121 ML Rijen
The Netherlands

+31 (0) 13- 302 9001