Masterclass Online Marketing 14 maart 2018

Op 14 maart organiseer ik weer een nieuwe Masterclass Online Marketing. Tijdens deze masterclass geef ik jou inzicht in de verschillende aspecten van online marketing.

Wat komt er aan bod?

We gaan het natuurlijk hebben over de vindbaarheid van jouw website op het drukke web. Ben jij je wel bewust wat er nodig is voor een goede website om vindbaar te zijn? En dat dit niet alleen draait om de juiste SEO maar ook  boijvoorbeeld op technisch gebied?
Ik werk met een aantal bouwstenen (SEO, SEA, autoriteit en techniek en design) om de perfecte online marketing neer te zetten. Ik geef je dus ook een kijkje in de keuken van Impro Marketing. Ook vertel ik meer over het maken van een marketingplan. Niet alleen het maken er van, maar ook wat het inhoud is en hoelang het duurt voor dat zo’n plan effect heeft op je resultaten.
Natuurlijk geef ik je ook een paar handige tools mee zodat je zelf je metingen kunt doen, een stappenplan kunt maken en krijg je de gelegenheid om je eigen case ter sprake te brengen.masterclass online marketing

Waarom is het verstandig om deel te nemen aan deze masterclass?

Laten we beginnen met dat je wellicht niet de volledige achtergrond kent van online marketing.
Wat houdt het in? Is het veel werk?
Kan ik het zelf of heb ik een professional nodig?
Op al deze vragen zal je tijdens de masterclass antwoord krijgen. Ik zal je wegwijs maken in online marketing.
Hoe maak je bijvoorbeeld een goed stappenplan?
Wat kan er mis gaan?
Na deze masterclass ga je in elk geval de deur uit met voldoende informatie over online marketing en hoe je het moet gebruiken. Dit is overigens ook terug te lezen in de recensies die eerdere deelnemers hebben geschreven.

Ben jij al overtuigd dat je dit niet mag missen?

Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn, houd de website in de gaten voor de teaser van deze masterclass. Daarnaast zijn de kosten voor deze masterclass slechts €49,95 inclusief een hapje en een drankje na afloop. Er zijn maximaal 15 deelnemers zodat jouw eigen verhaal ook aan bod kan komen.
Hoef ik jou niet verder te overtuigen? Meld je dan nu aan!

Hoe doe je een zoekwoordenonderzoek?

Goed gevonden worden in Google hangt samen met een aantal onderdelen. Het zoekwoorden onderzoek is hét fundament Meer klanten vinden door online marketingwaarop jij al jouw volgende onderdelen indeelt, het is dus een belangrijk onderdeel van je SEO. Het zoekwoordonderzoek geeft inzicht in de woorden waarop jij gevonden wilt worden. En daarmee is dit de kortste weg naar jouw klant.

 

Wat wordt er behandeld in deze blog?

Wat is een zoekwoordenonderzoek nu precies?

De naam verklapt het al; het is een onderzoek naar de woorden die jouw klant gebruikt wanneer hij of zij zoekt naar producten of diensten die jij met jouw bedrijf aanbiedt. Je krijgt met dit onderzoek een goed beeld van de woorden die het meest belangrijk voor jou zijn.

De kortste weg naar de klant

De 12 jaar dat ik bij Philips werkte passeerde ik elke dag het standbeeld dat bij de hoofdingang van Gebouw VB in Eindhoven staat. De markt is waar mensen zijn
Op het onderschrift staat ‘de markt is waar mensen zijn’.
Dít is naar mijn beleving de definitie van marketing, iedere dag bezig zijn met mensen en de markt.

Internet heeft de afgelopen 10 jaar een enorme impact gekregen op het ‘waar’.
Maar de stelling is nu nog net zo actueel als de eerste keer dat ik er langs liep in 1994.

Marketing begint bij marktonderzoek

Als je wilt weten wat de kortste weg naar de klant is, moet je eerst weten wie die klant is.
Je steekt veel tijd en energie in productontwikkeling. Je doet onderzoek naar de omvang van de markt om te achterhalen of er voldoende kans van slagen is. En daarbij maak je telkens een voorstelling wie jouw ideale klant is.

Ben je al enige tijd bezig en heb je al klanten, dan kun je deze informatie goed gebruiken voor het maken van een klantprofiel. Heb je meer informatie nodig om een goed klantprofiel te maken, vraag je huidige klanten! Voer gesprekken, vraag om recensies of laat ze vragenlijsten invullen. Het is sowieso verstandig regelmatig contact te houden met klanten, en niet alleen over jouw product.

Online marketing is dood!

Waarom wordt het ene product een succes en het andere niet? Dat vind ik fascinerend.
Na 24 jaar ervaring in marketing durf ik te stellen dat er drie factoren zijn die een succesvol product altijd heeft.

Ten eerste is de kwaliteit van een succesvol product zonder twijfel uitstekend. Het technisch goed functioneren ervan is een voorwaarde voor verkoop. Voor fabrikanten blijft het moeilijk om die kwaliteit altijd op een goed niveau te handhaven. Denk maar aan het recente voorbeeld van de mobiele telefoons van Samsung. Of van de diverse terugroepacties van autofabrikanten.broken phone on white background

Ten tweede is het nut van een succesvol product direct duidelijk. Vroeger bepaalde het soort product of iemand veel of weinig tijd wilde besteden aan de aankoop. Voor een tv trok men veel tijd uit, voor een shampoo weinig.  Internet heeft ervoor gezorgd dat de tijd die het kost om iets uit te zoeken veel korter is geworden. Specialistische kennis over producten kun je gewoon online vinden, je hoeft er niet meer voor naar de winkel.  De klant bepaalt dus zelf hoeveel tijd hij besteedt aan een aankoop. Die kan – ook voor een auto of andere ‘grote’ aanschaf- best kort zijn.
Door die korte contacttijd is de noodzaak van het direct overbrengen van het nut van het product veel groter geworden. Van een succesvol product is het nut in één zin duidelijk. Die zin bevat altijd de WHY en dit is in overeenstemming met wat de klant gelooft.

Ten derde zorgt het merk voor een imago dat een positieve uitstraling heeft. Na de aankoop van het product begint de beleving ervan. Je gaat het gebruiken en je gaat erover praten. Wil je wel aan je buurman vertellen wat het merk van je nieuwe auto is? Kun je voor je nieuwe telefoon wel een bijpassend hoesje vinden? Allemaal zaken waar je als koper vooraf niet altijd over nadenkt maar waarin je wel vertrouwen stelt op het moment dat je de aankoop doet.
Vertrouwen wekken doet een merk door het imago via marketingcommunicatie op te bouwen. Dit is moeilijk en kostbaar en het direct inspelen op gebeurtenissen die het imago kunnen schaden is daarom des te belangrijker. Ook hierin is veel veranderd: onder andere social media zorgen voor een enorme toename aan imagobepalende informatie van bedrijven maar vooral van gebruikers.

De toekomst van marketing

Gastcollege Avans Hogeschool Online Marketing

Gastcollege Internetbouwstenen

Je vakkennis delen met mensen, over je passie vertellen: ik doe het graag!
NormGastcollege Online Marketingaal gesproken krijg ik al veel energie als ik een workshop voor klanten geef. Maar vorige maand mocht ik  met een groep studenten mijn passie voor marketing te delen. Op verzoek van Avans Hogeschool gaf ik een gastcollege voor de studenten van Online Marketing.
Een primeur, want het was voor mij de eerste keer dat ik voor een dergelijke groep mocht staan.
Dus was ik wel een beetje zenuwachtig over wat mij te wachten stond….
Gaan ze veel vragen stellen? Hoe past mijn verhaal in hun studie en het blok Online Marketing?
En ook al ken ik het verhaal van binnen en van buiten: net als artiesten voor een optreden is het hebben van een beetje plankenkoorts normaal.
Maar het was nog leuker dan ik van tevoren dacht en zeker voor herhaling vatbaar.

Contact

Impro Marketing

Ericssonstraat 2
5121 ML Rijen
The Netherlands

+31 (0) 13 – 302 9001

error: Content is protected !!